Сушени чушки с кайма и кисело зеле
Гювеч по ловешки с пълнени сухи чушки с кайма и ориз и гарнитура от наситнена кисела зелка.
Бон Апети
Излъчен на 21.12.2015
Щом зимата настане, пръсленият гювеч излиза от долапа и върши страхотна работа, щом на семейството му се долапа ястие, ухаещо на българщина. Такава е днешната рецепта - зимна, българска и сготвена в семеен земен гювеч. Познатите пълнени чушки с кайма и ориз слагаме върху постеля от кисело зеле в гювеч и ги завиваме с юрган отново от кисело зеле. Така гозбата къкри дълго време и обменя вкусове и аромат на подправки в различните си слоеве. Ах, само колко е вкусно!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ