Свински джолан в земен гювеч
Печено свинско в гювеч с гъби и моркови.
Необходими продукти:
- 2 броя предни свински джолана
- 1 средна глава целина
- 3 големи глави кромид лук
- 3-4 средни моркова
- 250 грама гъби печурки
- 10 тина връхчета розмарин
- сол на вкус
- смлян черен пипер на вкус
- червен пипер на вкус
- 150 мл. вода
- 100 мл. червено вино
- 3 дафинови листа
- 5-6 лъжици олио
Начин на приготвяне:
Натриваме джоланите със сол, смлян черен и червен пипер на вкус.
Нарязваме всички зеленчуци на шайби. Объркваме ги и леко подправяме с малко сол.
В земен гювеч на дъното слагаме 2-3 лъжици олио и като основа разпределяме половина от нарязаните зеленчуци . Върху тях разполагаме овкусените джоланчета. Около тях поставяме розмарина и дафиновите листа. Отгоре слагаме останалите зеленчуци. Равномерно изливаме виното и водата върху наредените продукти. Слагаме капака на гювеча и пъхаме в печката. Около 40 минути печем на 200 градуса и около 2 часа на 150 градуса.
Сервираме с картофи по желание.
Добър апетит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ