Сусамови пръчици за мезе
Вкусни домашни сусамки с настърган кашкавал.
Необходими продукти:
- 250 г пшенично брашно
- 3 с. л. сушени подправки
- 125 г настърган кашкавал
- 2 яйца
- ¼ ч. л. сол
- 125 г масло, нарязано на кубчета
- черен и бял сусам за гарниране
Начин на приготвяне:
1. Пресейте брашното, прибавете към него подправките, кашкавала, едното яйце (разбъркано), солта, маслото и разбъркайте добре. Омесете на гладко тесто.
2. Сложете тестото в хладилника за 30 минути.
3. Разточете го на лист с дебелина 3 мм. и го разрежете на дълги ленти.
4. Разбийте второто яйце и намажете всяка от лентите с яйчената смес. Усучете ги, наредете ги в тава и ги наръсете със сусама.
5. Печете в предварително загрята на около 200 С фурна около 10-15 минути - до златисто.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ