Пикантни пилешки крилца със свинска мас
Панирани пилешки крилца с лют карамелен сос и заливка с мас.
Необходими продукти:
- 100 г кайенски пипер или пушен лют пипер
- 6 с.л. чесън на прах
- 2 с.л. сол
- 2 с.л. черен пипер на прах
- 6 с.л. сладък червен пипер
- 4 с.л. лук на прах
- 4 с.л. кафява захар
- 1,5 кг пилешки крилца
- 800 мл мляко
- 300 г брашно
- олио за пържене на маслена баня
- 300 г свинска мас
- млечен сос по желание за поднасяне
Начин на приготвяне:
1. В купа смесете всичките подправки, изброени до крилцата. След това разделете смеската на три сравнително еднакви части.
2. В първата част оваляйте крилцата, след това ги залейте с млякото и ги приберете в хладилника за поне 4 часа.
3. След като изтече времето за мариноване смесете брашното с втората третина от микса подправки. Извадете крилцата от млякото и ги овъргаляйте в брашнената панировка.
4. Сгорещете олиото и пържете крилцата в него от всички страни докато хванат апетитен загар. Вадете върху домакинска хартия, за да се отцеди излишната мазнина. Шом това се случи, подредете крилцата върху решетка.
5. Разтопете свинската мас и щом зацвърчи, добавете в нея последната част от микса подправки. Изчакайте да се запържи червения пипер, а захарта да се карамелизира. Отнема 2-3 минути.
6. След това залейте с още топлата смес крилцта и ги поднесете по желание в компанията на зеленчуци, млечен, чеснов или майонезен сос.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ