Супа Щи с пилешко, лапад и картофи
Пилешка супа със зеленина, варени яйца, моркови, картофи и лук.
Необходими продукти:
- 1 бр. пилешки гърди
- 2 глави лук
- 1 морков
- 5 картофа
- 250 грама лапад (щавляк)
- няколко яйца
- сметана на вкус
- малко растителна мазнина за пържене
- сол и пипер
Начин на приготвяне:
1. Сварете пилешкото месо.
2. Наситнете лука, а моркова - рендосайте. Запържете ги в малко растителна мазнина.
3. Картофите нарежете на малки кубчета, извадете пилешкото месо от тенджерата и добавете вътре лучената запръжка и картофените кубчета. Гответе на умерен огън докато картофите омекнат.
4. Почистете лапада и го нарежете на ситно. Очистете пилешките гърди от костта и ги накъсайте като за каша. Осолете на вкус.
5. Сложете месото и лапада в супата, махнете я от огъня и оставете за половин час под капак да се смесят вкусовете.
6. Сварете няколко яйца и сервирайте супата с половинки варени яйца и сметана.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ