Супа с царевица, картофи и бекон
Царевична супа с месо, зеленчуци и телешки бульон.
Необходими продукти:
- 1 картоф
- 100 грама бекон или друг вид любим деликатес от месо
- 1 литър телешки бульон (ако нямате автентичен от варенето на месо, направете си с вода и сухи кубчета)
- 400 грама царевица - замразена или от консерва
- 2 с.л. олио
Начин на приготвяне:
1. Нарежете картофа на малки кубчета.
2. Кипнете бульона и добавете картофа да се развари за десетина минути.
3. Нарежете бекона на малки кубчета и го запържете за 2-3 минути в сгорещено олио.
4. Добавете зърната царевица в тигана, ако е консервирана, я отцедете, сипете 2-3 с.л. от бульона, захлупете под капак и оставете да се готви до омекване.
5. Заделете половината от съдъжанието на тигана в купа, сипете малко бульон и пасирайте.
6. След това изсипете в тенджерата с бульона съдържанието на тигана и пасираното пюре от купата. Оставете да се готви още 3-4 минути.
7. При сервиране гарнирайте по желание с крутони, сметана или наситнен магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ