Пилешки чаудър с царевица по мексикански
Средно | Порции 4-8
| Видяна: 2817
Мексиканска пилешка гоздба.
Необходими продукти:
- 300 г ситно нарязано пилешко
- консерва млечна царевица
- малка консерва сладка царевица
- консерва боб
- шепа чери домати
- 1 зелено чили
- 300 мл сметана
- 200 мл мляко
- 400 мл пилешки бульон
- шепа чедар
- 4 скилидки чесън
- 2 глави лук
- кориандър
Начин на приготвяне:
1. Задушете пилешкото в тиган за няколко часа с половин глава лук и скилидка чесън. Оставете да се охлади и накъсайте.
2. Сотирайте го в тиган с малко лук, чесън, пилешки бульон, черен пипер и кимион.
3. Нарежете чилито и доматите и прибавете всички необходими продукти, освен кориандъра, който ще е за украса, в съд за варене на ориз.
4. Оставете да се готви за около 3 часа. Украсете с кориандър и поднесте с тортиля чипс.
Най-важните съставки
бяло сирене чедар, консерва боб, кориандър, лук, мляко, пилешки бульон, пилешко месо, сладка царевица, сметана, царевица, чери домати, чесън, чили
Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 3-4 ч.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ