Супа с грах и наденица
Супа с наденица и много зеленчуци.
Необходими продукти:
- 300 г наденица
- 1 голяма консерва грах
- 3 картофа
- 1 глава лук
- 1 морков
- 30 г корен целина
- 30 г корен пащърнак
- 2 с.л. олио
- сол, черен и лют пипер на вкус
- джоджен по желание
- дафинов лист по желание
- 2 литра вода
- пресен магданоз
- заквасена сметана за поднасяне по желание
Начин на приготвяне:
1. Обелете картофите, измийте ги и ги нарежете на малки кубчета. Сложете в тенджера, залейте с водата и оставете да се варят.
2. Лука наситнете, целината, моркова и пащърнака рендосайте.
3. Сгорещете мазнината, запържете в нея първо лука, а после добавете и останалите зеленчуци. Гответе няколко минути, след което добавете запръжката при картофите.
4. Наденицата нарежете на кубчета или колелца - зависи как позволява колбасът. Изсипете в тенджерата.
5. Отцедете грахта от соса и добавете към супата. Овкусете с подправките.
6. Когато картофите и наденицата са добре сготвени, значи супата е готова. След отстраняване от огъня добавете наситнения магданоз.
7. Поднесете със заквасена сметана по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ