Регистрация

Постна супа с грах и нахут

Постна супа с грах и нахут
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 2440

Постна зеленчукова супа, сгъстена с брашно.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Доказано е, че консервираните зърнени култури - боб, грах, нахут и др. не губят витамините и полезните си вещества при консервирането. Затова кенчетата с варива са добра алтернатива на пресните зърна, ако нямате много време за готвене в натоварения делник или просто искате да спестите минути време за семейството.

Необходими продукти:

  • 4 картофа
  • 1 консерва грах (около 400 г)
  • 1 консерва нахут (около 300 г)
  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • 2 с.л. растителна мазнина за готвене
  • 1,5 с.л. брашно
  • сол и пипер на вкус
  • кимион на прах на вкус
  • 1,5 л. вода или зеленчуков бульон
  • лют пипер или чили на прах по желание

Начин на приготвяне:

1. Обелете картофите, нарежете ги на кубчета и ги пуснете да се варят във водата или бульона.

2. Обелете лука и го наситнете. Моркова нарежете на тънки полумесеци или малки кубчета.

3. Когато картофите са се сварили наполовина, добавете морковите и лука и оставете да се доварят.

4. Отцедете нахута и грахта от сока на консервата и прибавете в супата. Ако ви се занимава, можете да обелите ципите на нахута.

5. Сгорещете растителната мазнина в тиган и прибавете в нея брашното. Разбърквайте докато абсорбира мазнината и леко започне да потъмнява. След това гребнете с черпак от бульона на супата, изсипете го в тигана и разбърквайте докато се получи хомогенна смес без бучки. Пресипете я в чорбата.

6. Разбъркайте цялата супа, оставете да ври още 5 минути и добавете кимиона, лют пипер по желание и сол и пипер на вкус. Ако бульонът е подправен, не солете. Махнете от огъня и сервирайте.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта