Супа разсолник със свинско и картофи
Свинска супа със зеленчуци и картофи.
Необходими продукти:
- 600 г немазно свинско
- 3 стебла целина
- 2 моркова
- 2 глави лук
- 2 литра вода
- 300 г кисели краставички
- 50 г перлен ечемик
- 2 с.л. олио
- 4 картофа
- 2 дафинови листа
- сол и черен пипер
- 2 скилидки чесън
- 1/2 ч.л. захар
- копър
Начин на приготвяне:
1. Сложете мръвките месо в тенджера. Добавете 1 цял обелен морков, цяла обелена глава лук, стеблата целина на едро и залейте с водата. След кипване отпенете и оставете да ври 1-2 часа до хубаво разваряване на месото. След това извадете с решетъчна лъжица месото и зеленчуците.
2. Пуснете във водата измития ечемик и варете на слаб огън 20 минути.
3. През това време наситнете глава лук и рендосайте един морков. Запържете ги в 1 с.л. олио.
4. Киселите краставички нарежете на малки кубчета. След като сте готови с лука и моркова, извадете от тигана, сипете още 1 с.л. олио и изсипете киселите краставички. Гответе 10 минути, като след втората захлупите с капак и намалите огъня на слаб.
5. Нарежете картофите на малки кубчета и ги прибавете в бульона с ечемик 20 минути след ечемика. Добавете дафиновите листа и варете още 15 минути.
6. През това време накъсайте месото на влакна или нарежете на малки хапчици. Добавете го в супата заедно с моркова и лука и оставете да къкри още 10 минути.
7. Добавете киселите краставички, чесъна, захарта, сол и пипер на вкус. Оставете да кипи още малко и махнете от огъня. Подправете с наситнен копър.
8. Поднесете гореща с поръска от копър или пресен лук за разкош.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ