Супа със свински кокали, картофи и кисели краставички
Руски разсолник със свинско месо, краставички, картофи, ечемик и моркови.
Необходими продукти:
- 800-1000 г свински кокали с месо по тях
- 80 г перлен ечемик
- 2 с.л. олио
- 300 г лук (2 големи глави)
- 200 г моркови
- 300 г кисели краставички
- 1 с.л. доматен концентрат
- 150 мл вода
- 1 ч.л. сол
- 400 г картофи
- 2 дафинови листа
- 200-400 мл вода от киселите краставички
- 3 скилидки чесън
Начин на приготвяне:
1. Сложете кокалите в тенджера, залейте с 2,3 л вода и кипнете. Отпенете, намалете огъня на умерен към слаб и похлупете. Оставете да се готви един час. Ечемика залейте с вряла вода и оставете да кисне 1 час.
2. Лука наситнете, морковите нарежете на тънки гредички с дължина около 4 см., а киселите краставички - на малки кубчета.
3. Сгорещете 1 с.л. олио в тиган и изсипете лука. Гответе на слаб огън 4 минути. Добавете морковите, залейте с още 1 с.л. олио и гответе и бъркайте още 4-5 минути. След това извадете в отделен съд.
4. В същия тиган без да забърсвате изсипете киселите краставички, добавете доматения концентрат и разбъркайте. Щом започнат да се пържат налейте 150 мл вода и разбъркайте добре. Захлупете с капак и оставете да се готвят 30 минути на умерен огън.
5. Месото извадете от бульона, а него си запазете. Почистете мръвките от кокалите и ги нарежете на малки хапчици.
6. Измийте ечемика, отцедете от водата и изсипете в бульона. Оставете да къкри на слаб огън.
7. Картофите обелете, нарежете на кубчета и прибавете в ястието.
8. Добавете още месото, запържените лук и моркови и киселите краставички от тигана. Пуснете два дафинови листа, посолете и сипете водата от буркана кисели краставички. Прибавете намачкания чесън, размешайте и похлупете. Оставете на слаб огън за 20-30 минути - докато картофите се разварят. След това супата е готова.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ