Студена супа с червени чушки
Постна супа с пюре от печени чушки и лук.
Необходими продукти:
- 1 кг червени сладки чушки
- 4 с.л. зехтин
- 1 глава лук
- 4 ч.ч. пилешки бульон (или зеленчуков, ако искате супата да е постна)
- сол на вкус
- магданоз за поднасяне
Начин на приготвяне:
1. Изпечете чушките във фурна до готовност. Извадете ги още топли, увийте във вестник и приберете в найлонов плик за половин час. Така ще ги обелите по-лесно. Ако сортът е лесен за белене, можете направо да продължите с готвенето.
2. Ако нямате домашен бульон, можете да разтворите сухи кубчета във вода като спазите пропорциите на течността спрямо броя кубчета. Ако обаче разполагате с домашен бульон, посолете го на вкус.
3. Обелете лука и го нарежете на едро. Пуснете в блендер.
4. Обелете чушките и ги почистете от семките. Накъсайте и приберете в блендера при лука.
5. Сложете бульона да кипне.
6. През това време пюрирайте чушките с лука.
7. Щом течността заври, изсипете зехтина и пюрето в нея и гответе 5 минути.
8. Охладете и поднесете с наситнен магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ