Спаначена баница с кашкавал
Зелник с кашкавал, спанак и зеленчукова запръжка, поднесен със сметанов сос.
Бон Апети
Излъчен на 14.03.2017
Готвим си пролетна баница, която представлява един различен кашкавален зелник със запръжка и свежи спаначени листенца. Първо трябва да си почистим спанака, а след това да направим запръжка от лук, чесън и стебла целина, в която да добавим спаначените листа, нарязани на едро и да готвим докато водата им се редуцира. После отцеждаме излишната течност от запръжката и я смесваме с рендосан кашкавал.
Намаслени дебели кори за баница увиваме с плънката и редим в тавичка. Отгоре намазваме с яйце и поръсваме с бял сусам. А докато баницата се пече, си правим сос за поднасяне - от заквасена сметана със сумак, сол и чесън на прах. Можете да поднесете и малко маслини или пък свежи листа по желание. Но дори и да останете само на варианта с баницата, пак ще ви е вкусно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ