Спагети с чили рачешки рулца и миди
Средно | Порции 2
| Видяна: 3218
Паста с морски дарове по индийски.
Необходими продукти:
- 1 с.л. настърган джинджифил
- 1 с.л. джинджифил, нарязан на жулиени
- 1 с.л. наситнен чесън
- ¼ ч.ч. нарязан червен лук
- 1 с.л. сусамово олио
- 1 с.л. олио от канола
- 2 ч.ч. задушени миди (само месото)
- 2 ч.ч. нарязани на кубчета рачешки рулца
- 1 ч.ч. зеленчукова смес
- 30 г прозрачни китайски спагети, накиснати в гореща вода
- ¼ ч.ч. сос от стриди
- 3 с.л. кафява захар
- 1 ч.л. черен пипер
- 2 с.л. чеснова чили паста
Начин на приготвяне:
1. Сгорещете уок на силен огън и сотирайте джинджифила, чесъна и лука в различните видове олио.
Добавете (едно по едно) мидите, рачешките рулца, микса зеленчуци и спагетите. Внимателно разбъркайте и след това налейте ½ ч.ч. вода да деглазирате съда.
Овкусете със сос от стриди, кафява захар, пипер и чили паста.
Оставете да къкри няколко мин. и след това поръсете с малко сусамово олио преди сервиране.
Поднесете горещо.
Най-важните съставки
джинджифил, кафява захар, китайски спагети, люта чили паста, миди, микс от зеленчуци, олио от канола, раци, сос от стриди, сусамово олио, червен лук, черен пипер, чеснова паста, чесън
Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 55 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ