Миди със саке и крем уасаби
Средно | Порции 4
| Видяна: 3220
Морски деликатеси в сметана, гарнирани с портокал, уасаби и магданоз.
Необходими продукти:
- 400 г миди
- 1/2 чаша саке
- 1 с.л. магданоз
- 1/2 чаша бита сметана
- 1 с.л. уасаби
- 1 портокал
- 2 листа маруля
- 1 с.л. мирин
- 1 с.л. авокадово олио
Начин на приготвяне:
1. Измийте и почистете мидите.
2. Сипете сакето в тенджера за готвене на пара и оставете 10 мин. на огъня.
3. Към разбитата сметана добавете уасабито.
4. Обелете портокала, отстранете белите ципи, нарежете и смесете с марулята, поръсете с магданоз, мирин и авокадово олио.
5. Сервирайте мидите, поръсени с магданоз, крем уасаби за потапяне и портокаловата салата.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 50 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ