Регистрация

Миди със саке и крем уасаби

Миди със саке и крем уасаби
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 3220

Морски деликатеси в сметана, гарнирани с портокал, уасаби и магданоз.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400 г миди
  • 1/2 чаша саке
  • 1 с.л. магданоз
  • 1/2 чаша бита сметана
  • 1 с.л. уасаби
  • 1 портокал
  • 2 листа маруля
  • 1 с.л. мирин
  • 1 с.л. авокадово олио

Начин на приготвяне:

1. Измийте и почистете мидите.

2. Сипете сакето в тенджера за готвене на пара и оставете 10 мин. на огъня.

3. Към разбитата сметана добавете уасабито.

4. Обелете портокала, отстранете белите ципи, нарежете и смесете с марулята, поръсете с магданоз, мирин и авокадово олио.

5. Сервирайте мидите, поръсени с магданоз, крем уасаби за потапяне и портокаловата салата.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта