Спагети с поширано яйце
Китайска рецепта с месо и спагети.
Необходими продукти:
- 2 порции сушени спагети по избор, за предпочитане дълги и тънки с яйца
- 400 г зеленчуци по избор (като китайско зеле бок чой), измити и нарязани
- 300 г рибени или месни кюфтенца
- 2 яйца
- соев сос
- сос от стриди
- сусамово олио
Начин на приготвяне:
1. Кипнете вода и сложете кюфтенцата. Сложете и спагетите да се варят.
2. Когато пастата е почти готова, счупете яйцето върху спагетите, така че да се пошира, като остане цяло.
3. Поливайте яйцето с кипяща вода, за да се свари леко и отгоре, но да остане рохко - за около 1 мин.
4. Извадете спагетите и яйцето.
5. Сложете зеленчуци по избор във все още врящата вода и ги сварете до омекване. Извадете и кюфтенцата.
6. Сложете всички продукти в купа и добавете соев сос, сос от стриди и сусамово олио.
7. Смесете всичко и поднесете, като поставите яйцето най-отгоре и леко разчупите жълтъка.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ