Чеснови спагети със зеленчуци
Спагети със зеленчуци на тиган.
Необходими продукти:
- 5 скилидки чесън, счукан
- 1 голяма глава лук, нарязан на филийки
- 6 с.л. зехтин Extra virgin
- 2 ч.ч. спагети (1 ч.ч. = 1 порция)
- 1 среден картоф, нарязан
- 1 стрък целина, нарязана
- 1 среден морков, разполовен и нарязан
- 450 г доматено пюре
- 1 щипка сушен розмарин
- 1 щипка сушен магданоз
- 1 щипка сушен риган
- 3 мл бяло вино (по желание)
- 1 щипка сол и пипер
Начин на приготвяне:
1. Сварете спагетите във вода с малко сол, до непълна готовност и заделете.
2. В голям, плитък тиган, добавете зехтина. Щом се сгорещи, сложете чесъна и пържете докато покафенее леко. След това добавете лука.
3. Когато лукът омекне, добавете картофите. Поръсете със сол и пипер. Пържете в плиткия тиган около 10 мин. или до омекване на картофите, но не до пълна готовност.
4. Добавете целината и морковите, след това розмарина, магданоза и ригана. Овкусете с щипка пипер и пържете като разбърквате на слаб до умерен огън за около 5 мин.
5. Добавете малко бяло вино по желание.
6. Когато картофите покафенеят и станат хрупкави отвън и меки отвътре, добавете доматеното пюре.
7. Пържете още 5 - 10 мин. или докато сосът се сгъсти до предпочитаната от вас консистенция.
8. Сипете спагетите в отделни чинии и покрийте със соса.
9. Подправете и поръсете с магданоз и риган. Поднесете топло.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ