Спагети с карфиол, сметана и синьо сирене
Сметанова паста с карфиол и синьо сирене.
Необходии продукти:
- 400 г спагети (или друг вид паста по желание)
- 400 мл течна животинска готварска сметана
- 120 г синьо сирене
- 250 г карфиол
- 2-3 скилидки чесън
- растителна мазнина за готвене
- вода за варене
- сол и пипер
- 80 г пармезан
- копър и студено пресован зехтин за украса
Начин на приготвяне:
1. Карфиола измийте и нарежете на много ситно. Наситнете и чесъна.
2. Кипнете 4 литра вода, добавете 1 с.л. сол и сварете пастата с 2 минути по-малко от предписаното на опаковката.
3. Сгорещете растителна мазнина в тиган. Изсипете наситнените карфиол и чесън гответе докато заприличат на хлебни трохички и хванат лек златист загар.
4. Спагетите прецедете през гевгир и добавете в тигана с карфиола. Залейте със сметаната, натрошете отгоре синьото сирене и добавете половината пармезан. Гответе до кипване при внимателно но непрестанно бъркане. Овкусете със сол и пипер.
5. Готовата паста разпределете в 3-4 порции.
6. Украсете като покапете със студено пресован зехтин и поръсите с листенца зелена подправка по избор.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ