Спагети с гъби и сметана
ПАста с бял сос и гъби.
Необходими продукти:
- 300 г спагети или друг вид паста по избор
- 450 г пресни печурки
- 4 скилидки чесън
- 2 с.л. олио
- 50 г масло
- сол и пипер на вкус
- 350 мл готварска сметана
- 100 г пармезан
- босилек за поръсване по желание
- 4 с.л. зехтин
- чери домати по желание
Начин на приготвяне:
1. Гъбите почистете и нарежете на тънки полумесеци. Чесъна наситнете.
2. В тиган сгорещете олиото и разтопете в него маслото. Запържете чесъна до позлатяване и добавете гъбите. Гответе докато омекнат. Подправете със сол и пипер и залейте със сметаната. Кипнете и махете от огъня.
3. Кипнете 3 л. вода в тенджера и щом заври, добавете 1 с.л. сол и пастата. Варете с една минута по-малко от написаното на опаковката. Изсипете пастата в гевгир и я отцедете. Прехвърлете в тигана и върнете на огъня.
4. Добавете 60 г от пармезана и разбърквайте докато се смесят добре запръжката и пастата. При нужда долейте още сметана. Овкусете със сол и пипер.
5. Разпределете в индивидуални порции. Покапете всяка с по 1 с.л. студено пресован зехтин и поръсете по 10 г пармезан. Можете да украсите с листа босилек и разполовени чери домати.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ