Оригинални спагети карбонара с бекон
Паста Карбонара с месо и яйчен сос.
Бон Апети
Излъчен на 06.01.2016
Една от най-простите рецепти за паста - тази за спагети Карбонара всъшност се реализира по различен начин от този, в който се прави в повечето български кухни. Идеята е, че за да бъдат спагетите хем сготвени, хем твърди, се вадят от водата ал денте - с размекната външност, но не достатъчно разварена сърцевина. След това се отцеждат и изсипват в тиган, където вече ги чака запържен бекон и преминават през втора термична обработка, при която външността на пастата се втвърдява леко, а сърцевината се сготвя докрай. Тънкостта при заливката с яйчената смес е да се извадят спагетите преди яйцето да се запържи, защото в противен случай ще заприличат на познатите от китайските ресторанти спагети, а не на италианския им далеч по-изискан вариант.
Мнозина кухни не разполагат именно с Пекорино, но в този случай можете да използвате пармезан, а ако съвсем не разполагате с италиански жълти сирена, то заложете на българския кашкавал.
Освен със спагети, можете да опитате рецептата и с друг вид паста по желание. Приготвя се съвършено бързо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ