Спагети с бекон и артишок
Сметанова паста с бекон гуанчале.
Бон Апети
Излъчен на 15.05.2018
Лингуини със сметана и бекон готвят Лора и Стоян, за да представят комбинацията от няколко традиционни италиански продукта - паста, гуанчале, артишок и сирене пекорино. Получава се изтънчено делнично ястие с нежна текстура и незабравим вкус.
Можете да си вземете варен или консервиран артишок от хранителната верига или да си го мариновате вкъщи. (Ето рецептата за маринован артишок.) Гуанчале е италиански бекон от свински бузи, който по желание можете да замените с обикновен бекон. Той се нарязва на кубчета и се изсипва в студен тиган, като се подгрява в процеса на готвене. Щом отдели мазнината си, към него се добавят наситнените чесън и артишок, налива се бяло вино и след редуциране се добавя сметаната, сол и пипер на вкус.
През това време е добре да сте си сварили пастата, защото тя се изсипва в тигана при останалите съставки. Добавя се лимонова кора и се разпределя в порции. Отгоре се поръсва с рендосано сирене пекорино или с настърган пармезан. Сервира се докато е топло и се хапва бързичко, защото се стяга при охлаждане.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ