Регистрация

Спагети Аматричана с бекон

Спагети Аматричана с бекон
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 4505

Паста с бекон и доматен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400 г спагети или букатини
  • 200 г бекон
  • 1 ч.ч. белени домати
  • 1/2 глава лук
  • настъргано сирене пекорино или пармезан
  • зехтин Extra virgin
  • сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

1. Нарежете бекона на малки кубчета и го запържете в зехтина. Извадете го от тигана и на негово място сложете нарязания лук. След това добавете обелените домати и разбъркайте (може да използвате и пресни домати, ако са сезонни).

2. Гответе 10 - 15 мин., след това сложете отново бекона в съда. Добавете сол и пипер и смесете със спагетите (предварително сварени ал денте). Покрийте с пармезан.

3. Поднесете с прясна зелена салата, поръсена със зехтин и хубав оцет. Ястието подхожда на червено вино.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта