Спагети по филипински - Пансит Кантон
Яйчени спагети със свинско, пилешко и скариди.
Необходими продукти:
- 200 г пилешко месо нарязано на ивички
- 200 г свинско, нарязано на ивички
- 150 г едри скариди
- 3 средно големи моркова
- 1 китайска зелка
- 6 стръка целина
- 1 голяма глава лука, на ивички
- 3 скилидки чесън, нарязани ситно
- 375 г яйчени спагети
- 1 л. пилешки бульон
- 4 стръка магданоз
- 4 с. л. сусамово масло от печен сусам
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Загрейте 2 с. л. олио в уок и когато започне да пуши, добавете чесъна и лука. Бъркайте и пържете до златисто.
2. Добавете морковите, целината и лука и запържете още 3 минути.
3. Извадете от тигана и отделете настрана в голяма купа.
4. Избършете уока, така че да е сух и отново го загрейте, след което добавете остатъка от сусамовото олио.
5. Добавете свинското и пилешкото и пържете до златисто.
6. Когато месото е готово, изсипете го отново в купа отстрани.
7. Изсипете пилешкия бульон в уока.
8. Когато бульонът заври, добавете яйчените спагети и разбъркайте. Щом спагетите се отделят и са средно меки, добавете месото и оставете да къкри 3 минути.
9. Прибавете зеленчуците, разбъркайте, като внимавате спагетите да са разпределени равномерно и гледайте да не залепнат за дъното.
10. Добавете скаридите, намалете котлона и оставете да се варят 5 минути.
11. Овкусете със сол и пипер, гарнирайте с накълцания магданоз и сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ