Сочни китайски пелмени на пара
Пелмени със свинско и подправки.
Необходими продукти:
За тестото на пелмените:
- 250 г брашно, пресято
- 15 мл студена вода
За пълнежа:
- 250 г свинско месо, без кости и сланина, смляно
- 2 с.л. светъл соев сос
- ½ с.л. оризово вино
- 2 с.л. пресен джинджифил, нарязан
- ½ ч.л. захар
- 3 с.л. сусамово олио
Начин на приготвяне:
1. Смесете свинското със соевия сос, оризовото вино, джинджифила и захарта. Мариновайте за около 30 минути. Добавете сусамовото олио и разбъркайте добре.
2. Прибавете 150 мл. студена вода постепенно към брашното и разбъркайте до получаването на тесто. Оставете да почине за около 10 минути.
3. Разточете тестото отново и го разделете на две части.
4. Разточете едната част от тестото и го нарежете на кръгчета с диаметър 7-8 см.
5. Поставете по 1 до 1 и ½ ч. л. от пълнежа във всяко кръгче, прищипете краищата отгоре и ги завъртете, за да се получи нещо като сплитане.
6. Поставете пелмените в съд за готвене на пара и ги оставете да се готвят на силен огън за 8 минути.
7. Сервирайте пелмените със сос от нарязан зелен лук, соев сос, сусамово олио и джинджифил.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ