Пелмени със сирене
Домашни пелмени без месо, гарнирани с кашу и олио от авокадо.
Необходими продукти:
За тестото за пелмените:
- 2 ½ ч.ч. пшенично брашно
- 1 яйце, разбито
- щипка сол
- ½ - 2/3 ч.ч. топла вода
За пълнежа:
- 1 ч.ч. варена елда
- ½ тиквичка, настъргана
- 1 стрък пресен лук, нарязан
- 2 скилидки чесън, пресован
- 100 г сирене, нарязано на кубчета
- щипка черен пипер
За гарниране:
- кашу
- парченца сушени домати
- олио от авокадо
Начин на приготвяне:
1. Пресейте брашното и добавете към него разбитото яйце, солта и олиото. Разбъркайте добре.
2. Прибавете водата, малко по малко, разбъркайте и омесете тестото докато то стане гладко, меко и еластично.
3. Загрейте ½ с. л. олио и запържете зеления лук и чесъна, добавете тиквичките и след 3 минути и елдата. Когаот и тя се позатопли, прибавете сиренето и черния пипер. Разбъркайте добре и охладете.
4. Разделете тестото на две части. Разточете първата на лист с дебелина около 2 мм. Разрежете кръгчета, сложете по 1 ч. л. от пълнежа в единия край, затворете и притиснете краищата.
5. Повторете същото и с останалото тесто и пълнеж.
6. Задушете пелмените на пара за 10 минути.
7. Сервирайте наръсени с натрошените сушени домати, кашу и олио от авокадо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ