Сочен портокалов сладкиш
Сиропиран сладкиш с плодове.
Необходими продукти:
- 115 г масло
- 115 г захар
- 2 яйца
- 115 г брашно
- 1 голям портокал
- 1 черпак кафе или мая на прах
За глазурата:
- 1 голям много сочен портокал
- 150 г пудра захар
Начин на приготвяне:
1. Разбийте маслото с дървена лъжица в загрята купа, докато стане на крем.
2. Добавете постепенно захарта, след това добавете яйцата едно по едно и продължете да разбивате хубаво, докато продуктите се смесят.
3. Добавете брашното, портокаловия сок и ситно настърганата портокалова кора и най-накрая добавете маята.
4. Изсипете сместа в намазнена форма за торта и печете във фурна на средна степен.
5. Междувременно пригответе глазурата: разтворете захарта в сока на изстискания портокал, докато получите гладък и плътен крем.
6. Извадете готовия сладкиш от формата и докато е още горещ, го полейте равномерно с половината от глазурата.
7. Когато сладкишът изстине, го полейте равномерно и с останалата част от глазурата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ