Сос холандес в блендер
Маслен сос за месо и хляб.
Необходими продукти:
- 2 бучки неосолено масло
- 2 жълтъка
- 2 с.л. пълномаслена сметана
- 2 с.л. лимонов сок
- гореща вода
- щипка много лют червен пипер
- кошер сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Разтопете маслото на умерен огън. Разбийте жълтъците и пълномаслената сметана в блендера за няколко минути. Когато добавяте маслото през капачето на блендера, може да използвате кухненска кърпа, за да не изплискате течността. Ако предпочитате, може да оставите маслото дори леко да покафенее, за по-силен вкус.
2. След като сте добавили около половината масло, прибавете лимоновия сок и след това останалото масло.
3. Ако сосът се сгъсти прекалено, сложете и малко гореща вода, за да се разреди. Не трябва да е нито много гъст, нито твърде рядък. Затова внимавайте, когато прибавяте водата, защото винаги можете да добавите още вода, но ако разредите прекалено, ще трябва да разтопите още масло.
4. Съвсем накрая прибавете щипка лют пипер и сол кошер на вкус.
5. Поднесете с яйца Бенедикт, препечен хляб, бекон, шунка, наденички или друго месо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ