Регистрация

Сос песто с босилек, сирене и ядки

Сос песто с босилек, сирене и ядки
Средно   |   Порции 1   |   Видяна: 5654

Чеснов сос за пици и спагети с моцарела и пекорино.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 ч.ч. листа пресен босилек
  • 1/2 ч.ч. печени кедрови ядки
  • 1/2 ч.ч. сирене пекорино (настъргано)
  • 1/2 ч.ч. пармезан (настърган)
  • 3 скилидки чесън
  • 2/3 ч.ч. зехтин (или повече)

Начин на приготвяне:

1. Препечете леко кедровите ядки на 177ºC във фурната и оставете да се охладят.

2. Нарежете босилека, ако листата са много големи и ги сложете на дъното на блендера. Добавете зехтин и пюрирайте босилека. Остържете стените на съда, за да отиде всичко отново на дъното.

3. Добавете чесъна, още зехтин и отново пюрирайте и остържете стените.

4. След това добавете ядките и повторете същата процедура.

5. Накрая сложете сиренето и останалия зехтин, а ако е необходимо, добавете и допълнително.

6. Смесете на хомогенна паста. Цветът трябва да е ярко зелен, но след това ще потъмнее.

7. Съхранявайте в херметически затворен съд в хладилника до месец.

8. Поднесете с паста, пица или добавете 2 с.л. хумус и поднесете като предястие със зеленчуци и хляб.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта