Нискомаслен сос със спанак и артишок
Поднесете соса студен, с любимия си хляб, крекери или чипс.
Необходими продукти:
- 220 г артишок (от консерва)
- 170 г спанак, задушен
- 2 хляба за сандвичи, без кората
- 1 ч обезмаслена рикота
- 1/4 ч. ч. пармезан, настърган
- 1/6 ч. ч. пармезан, нарязан на ситни тресчици
- 2 скилидки чесън, счукан
- 2 ч.л. кора на лимон
- щипка лют червен пипер, мащерка, сол и пипер
Начин на приготвяне:
1. Загрейте предварително фурната на 180ºС.
2. Извадете сърцевината на артишока от буркана и отцедете от сока.
3. Задушете и отцедете спанака.
4. Сложете хляба в блендер и го натрошете.
5. Добавете артишока и спанака в блендера.
6. Добавете рикотата, настъргания пармезан, чесъна, лимоновата кора, лютия червен пипер, мащерката, солта и пипера в миксера и разбийте докато се получи смес с малки късчета.
7. Изсипете в съд за печене във фурна.
8. Поръсете с пармезановите тресчици.
9. Печете 15-20 мин. докато се получат въздушни мехурчета отгоре.
10. Оставете да изстине.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ