Регистрация

Руло от тесто с кайма, моркови и зеле

Руло от тесто с кайма, моркови и зеле
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 950

Солена вита баница с месо и зеленчуци в доматен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 250 г брашно
  • 1/2 ч.л. сол
  • 150 мл вода

За плънката:

  • 300 г кайма
  • 1 глава лук
  • 300 г зеле
  • 1 голям морков
  • 3 с.л. олио
  • сол и пипер

За заливката:

  • 500 мл вода
  • 2 с.л. доматена паста
  • копър и/или магдано за поръсване при поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Нарежете на тънки лентички зелето, а моркова рендосайте. Сгорещете олиото на умерен огън в тиган, изсипете зелето, посолете, мешайте и пържете 3 минути. Добавете моркова, разбъркайте, намалете леко огъня и оставете за няколко минути при периодично бъркане. Махнете от котлона и оставете настрана

2. Пресейте брашното в купа, добавете солта, разбъркайте и залейте с водата. Замесете нелепнещо тесто, оформете на топка и оставете настрани да почине.

3. Каймата изсипете в купа, поръсете със сол и пипер и рендосайте на ситно ренде отгоре главата лук. Смесете.

4. Набрашнете плот и разточете на него тестото на тънка кора. Намажете 2/3 от нея със запръжката от зеле и моркови и останалата 1/3 с по-дебел пласт от каймата. Навийте на руло.

5. Нарежете на напречни рулца с дължина около 5 см. Подредете ги плътно в малка тава.

6. Смесете водата с доматената паста и разбъркайте. Залейте рулцата, сложете върху тавата капак или алуминиево фолио и пъхнете в загрята на 180 градуса фурна за 35 минути.

7. Разгърнете фолито, поръсете със зелени листа по избор и сервирайте.

 

Източник: YouTube/Кулинарка

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта