Руло от тесто с кайма, моркови и зеле
Солена вита баница с месо и зеленчуци в доматен сос.
Необходими продукти:
За тестото:
- 250 г брашно
- 1/2 ч.л. сол
- 150 мл вода
За плънката:
- 300 г кайма
- 1 глава лук
- 300 г зеле
- 1 голям морков
- 3 с.л. олио
- сол и пипер
За заливката:
- 500 мл вода
- 2 с.л. доматена паста
- копър и/или магдано за поръсване при поднасяне
Начин на приготвяне:
1. Нарежете на тънки лентички зелето, а моркова рендосайте. Сгорещете олиото на умерен огън в тиган, изсипете зелето, посолете, мешайте и пържете 3 минути. Добавете моркова, разбъркайте, намалете леко огъня и оставете за няколко минути при периодично бъркане. Махнете от котлона и оставете настрана
2. Пресейте брашното в купа, добавете солта, разбъркайте и залейте с водата. Замесете нелепнещо тесто, оформете на топка и оставете настрани да почине.
3. Каймата изсипете в купа, поръсете със сол и пипер и рендосайте на ситно ренде отгоре главата лук. Смесете.
4. Набрашнете плот и разточете на него тестото на тънка кора. Намажете 2/3 от нея със запръжката от зеле и моркови и останалата 1/3 с по-дебел пласт от каймата. Навийте на руло.
5. Нарежете на напречни рулца с дължина около 5 см. Подредете ги плътно в малка тава.
6. Смесете водата с доматената паста и разбъркайте. Залейте рулцата, сложете върху тавата капак или алуминиево фолио и пъхнете в загрята на 180 градуса фурна за 35 минути.
7. Разгърнете фолито, поръсете със зелени листа по избор и сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ