Регистрация

Соленки - охлюви с домати и моцарела

Соленки - охлюви с домати и моцарела
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 5914

Вкусен тестено-доматен ордьовър със сирена и риган.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 250 г универсално брашно
  • ½ с. л. захар
  • ½ с. л. сол
  • 10 г мая
  • 100 мл топло прясно мляко
  • 125 г моцарела, добре отцедена и настъргана
  • 25 г масло или маргарин
  • доматено пюре (може и кетчуп)
  • настъргано сирене Чедър
  • сух риган

Начин на приготвяне:

1. Разтворете маята в топлото мляко.

2. В голяма купа смесете брашното със солта и захарта.

3. Прибавете настърганата моцарела и разбъркайте добре. Добавете маята и прясното мляко и накрая маслото или маргарина. Омесете с ръце докато маслото се смеси добре с брашното и се получи тесто. Покрийте с кърпа и оставете настрани за около 1 час да бухне.

4. Разточете тестото върху леко набрашнена повърхност на лист с дебелина 1 см.

5. Намажете тестото с доматеното пюре или кетчупа, наръсете с настърганото сирене чедър и ригана.

6. Навийте на руло откъм дългата страна, увийте рулото с найлоново фолио и го сложете в хладилника за около 2 часа.

7. Загрейте фурната на 200 С и намажете с мазнина тава за печене на сладки/соленки.

8. Нарежете тестото на тънки резенчета (ще трябва да работите бързо, тъй като тестото е меко).

9. Наредете кръгчетата в тавичката на разстояние около 2 см. едно от друго.

10. Печете 15-20 минути.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта