Картофена палачинка с пиле и кашкавал
Солена палачинка от картофи с плънка от месо.
* Количествата са за една порция, ала едва ли ще хапвате сами. Ето защо можете да ги удвоите или утроите и да хапнете с приятели. Ако готвите само за себе си, това е идеално предложение за основно хранене без хляб - засищащо, питателно и бързо за направа.
Необходими продукти:
- 80-100 г пилешки гърди
- 50 г масло
- сол и пипер на вкус
- 1 яйце
- 2-3 картофа
- 50 г кашкавал
- листа копър и кетчуп или майонеза по избор
Начин на приготвяне:
1. Пилешките гърди нарежете на тънки салйсове. Овкусете със сол и пипер и запържете в намазан с 10 г масло тиган. Щом са готови, извадете в отделна чиния.
2. Картофите обелете, измийте рендосайте. Овкусете със сол и пипер и добавете яйцето.
3. Разтопете 30 г масло, изсипете при картофите и нежно разбъркайте.
4. В тигана от готвенето на пилешкото разтопете останалите 10 г масло и на умерен огън отгоре разпределете картофената част. Оставете да се запече за 5-8 минути.
5. През това време си наситнете листа копър, ако ще слагате. Рендосайте избрано от вас жълто сирене.
6. Внимателно обърнете изпечения пататник и в едната му половина наредете пилешките месца. Върху тях поръсете рендосаното сирене и оставете да се готви още няколко минути.
7. На финала поръсете копъра, покапете съ сос по желание и прехлупете другата половина върху плънката.
8. Сервирайте си с пресни зеленчуци.
Източник: YouTube/Готовим с Матеевой Натальей
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ