Солени палачинки от картофи с лук
Плоски картофени кюфтета с лук и масло.
Плоски картофени кюфтенца с хрупкава коричка. Това са рьощите на Всегда Вкусно, приготвени в повечко от традиционното количество мазнина, но и доста по-добро мезе за биричка или гарнитура към немазни меса и риба. Направата не е сложна, но е трудоемка в частта с рендосването. Доза търпение е тайната подправка на успеха.
В купа на ситната част от рендето се рендосват голяма глава лук и килограм картофи. Изсипват се в гевгир, за да се отцеди течността. Можете да използвате тензух вместо него. Отделилата се вода се излива, а останалото нишесте на дъното на съда се връща при картофите с лук. Получената зеленчукова паста се овкусява със сол. Следва да се сгорещи в тиган олио, да се добави масло и с лъжичка да се гребва от сместа и да се пържи двустранно за по около 2 минути от страна на умерен огън. Вадете в съд, застлан с домакинска хартия, за да попие излишната мазнина.
По желание можете да поднесете със сос от майонеза, чесън и копър, а ако искате да е по-профирен сосът, добавете равни количества майонеза и заквасена сметана и тогава завършете с намачкан чесън и наситнен копър. Гледайте във видеото как се првят тези пържени рьощи. А списък с точните продукти и стъпки на готвене можете да видите ТУК.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ