Картофени кюфтета с бекон и лук
Драники или мини пататници на тиган с месо и подправки.
Необходими продукти:
- 8 картофа
- 150 грама бекон
- 3 глави лук
- 3 яйца
- 6 с.л. брашно
- 1 връзка пресен лук
- 4 скилидки чесън
- сол и черен пипер на вкус
- растителна мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
1. Обелете, измийте и рендосайте картофите.
2. Наситнете бекона и двата вида лук.
3. В подходящ съд замесете заедно картофените стърготини, брашното, яйцето, месото, лука и намачкания чесън. Овкусете със сол и пипер.
4. Сгорещете олиото в тиган.
5. Оформяйте с ръце сплеснати топки и пържете двустранно, като обръщате изключително внимателно картофените кюфтенца, за да не се разпаднат.
6. Сервирайте хрупкавите драники със сос по желание, като имате предвид, че си подхождат с почти всичко - сметана, майонеза, кетчуп, горчица, чили, топено сирене.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ