Солена торта от кайма със зеленчуци
Печена кайма на фурна с царевица, гъби и лук.
Необходими продукти:
- 700 грама кайма
- 300 грама гъби
- 1 глава лук
- няколко с.л. мазнина за пържене
- 2 яйца
- 3 скилидки чесън
- 1 консерва царевица
- 200 грама микс замразени зеленчуци
- сол и пипер на вкус
- майонеза, кетчуп, чили сос и др. за украса
- магданоз или копър (пресни) за поръсване
Начин на приготвяне:
1. Наситнете главата лук и я запържете до златисто в предварително сгорещеното олио.
2. Добавете в тигана замразените зеленчуци и нарязаните на полумесеци гъби. Пържете до омекването им.
3. Замесете каймата със запръжката, царевицата, намачкания чесън, подправки на вкус и двете яйца.
4. Намазнете тава и сложете каймата вътре като не е нужно да я изтънявате много. Нека бъде с дебелината на блат за торта.
5. Печете на 200 градуса за 30-тина минути.
6. След изваждане украсете по желание с любимия сос, пресни билки и зеленчуци.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ