Снежанка с тиквички - табиетлийска разядка
Млечна салата от тиквички.
Млечна раядка с тиквички готви Иван Звездев като създава подобие на салата Снежанка, но вместо краставица добавя запържени рендосани тиквички. Това е побългарен вариант на гръцкото дзадзики, турския джаджик и всички вариации на смес от цедено кисело мляко с краставица и орехи. Ако обичате стойностни мезерлъци, опитайте и тази рецепта.
Тиквичката се рендосва на едро ренде и се слага да се запържи за 5 минути в сгорещена мазнина на умерен огън. След това се поръсва със счукани орехи, малко брашно и захар и се готви още минута. През това време в купа се смесва майонеза и цедено кисело мляко с начукан чесън. Добавя се тиквичката, посолява се на вкус и е готово за сервиране - с копър и капки студено пресован зехтин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ