Сметанови бонбони с бял шоколад
Шоколадови бонбони със сметана и кокосови стърготини.
Необходими продукти:
- 400 г бял шоколад
- 150 мл сметана
- 50 мл бял ром
- кокосови стърготини за овалване (около 150 грама)
Начин на приготвяне:
1. Натрошете белия шоколад на квадратчета.
2. В купа изсипете сметаната и сложете да кипва на слаб огън. Добавете в нея рома.
3. Малко преди да заври течността започнете да вкарвате белия шоколад кубче по кубче при непрестанно бъркане. Трябва да се разтвори хубаво.
4. Оставете да покъкри докато усетите леко сгъстяване. Бъркайте постонно и не усливайте огъня.
5. Пресипете получения крем в разлата тава, изчакайте да се охалди 20-тина минути и приберете в хладилник.
6. Изчакайте кремът да се стегне до получаването на маслена текстура. Не е нужно да е идеално твърд. Отнема около 1-1:30 часа.
7. След това с мокри ръце гребвайте от сместа и оформяйте топки като бонбони. Овалвайте в кокосови стърготини и подреждайте в бонбониера или индивидуални хартиени поставки за бонбони. Съхранявайте в хладилник.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ