Лесни бонбони от бисквити и шоколад
Домашни бонбони с бисквити, овесени ядки, масло и шоколад.
Попадаме на поредната сладка идея на влогърката Милена. Това е рецепта за лесни домашни шоколадови бонбони, които могат да зарадват и деца, и възрастни с маслената си текстура, хрупкавата си нотка, ароматите на ванилия и ликьор и любимия шоколадов вкус.
Първо натрошаваме на ръка и смиламе в блендер до ситен прах една опаковка чаени бисквити. Ако желаете, изпечете си сладки бисквити по ваша рецепта, за да сте убедени в качеството на използваните продукти. Следва да разтопим на водна баня млечен шоколад, като му добавим и масло, което ще създаде плътност на вкуса и лепкава текстура, така нужна при оформянето на бонбоните. После разбъркваме в купа бисквитения прах с шоколада, овесени ядки или други ядки по желание, ароматизираме с ванилия и ликьор и тестото за бонбоните е готово. Ако е прекалено гъсто, се добавя мляко.
Накрая гребваме с ръце, оформяме малки топчета и ги овалваме в топинг по желание - това могат да бъдат натрошени ядки, кокосови стърготини, крокан, шарен пръчици. Всичко зависи от вкуса. После остава само да се насладим на малките шоколадови топченца. Добре е ако не ги излапате на един път, да ги приберете в хладилник, за да не се разтекат.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ