Сметанова супа с картофи и гъби
Млечна супа с гъби, картофи и варено яйце.
Необходими продукти:
- 4 картофа
- 400 г гъби
- 2 яйца
- 1 глава лук
- връзка копър
- 4 скилидки чесън
- сол и пипер на вкус
- 50 г масло
- 2 с.л. олио
- 500 мл булон или вода
- 350 мл готварска сметана
Начин на приговяне:
1. Обелете картофите, нарежете на парчета и пуснете да се сварят в бульона.
2. През това време наситнете лука и чесъна, почистете гъбите и ги нарежете на половинки. Сгорещете маслото и олиото заедно и запържете лука и чесъна до съвсем леко позлатяване. Добавете гъбите и гответе докато се сотират. Овкусете със сол, пипер и наситнен копър.
3. При картофите добавете сметаната, сол и пипер и пюрирайте тази част от супата. След това излейте запръжката и без да пюрирате, разбъркайте. Оставете да кипне и махнете от огъня.
4. Сварете яйцата.
5. Сервирайте супата с украса от стръкче копър и половинка варено яйце.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ