Млечна супа с моркови и чушки
Зеленчукова супа с кашкавал и мляко.
Необходими продукти:
- 2 жълти чушки
- 1 морков
- 1 глава лук
- 200 г кашкавал
- 3 с.л. олио
- 30 г масло
- 500 мл вода
- 200 мл мляко
- сол и черен пипер
- пресен кориандър (може и магданоз)
Начин на приготвяне:
1. Чушките сложете да се запекат на 180 градуса във фурната докато ципата им стане лесна за обелване.
2. Лука наситнете, а моркова рендосайте на едро ренде. Кашкавала също рендосайте.
3. В тенджерка сгорещете олиото, добавете лука и моркова, а малко след това и маслото. Гответе докато се запържат и после залейте с водата. Оставете да заври.
4. Готовите чушки почистете от семките и ципата и нарежете на ситно.
5. В касерола подгрейте млякото под точката на кипене. Добавете сол, пипер и чушките. Вкарайте и кашкавала и разбърквайте докато се разтопи. Тази смес налейте при водата и зеленчуците. Подправете финално и след като махнете от колона добавете листенцата на пресния кориандър.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ