Сладкиш със стар хляб и ябълки
Сладък хлебен пудинг с плодове.
Необходими продукти:
- 500 г ябълки (може круши или други плодове по желание)
- 300 г стар хляб
- 200 мл мляко
- 100 г масло
- 2 яйца
- 1 ч.л. канела или ванилия
- 150 г захар
Начин на приготвяне:
1. Накъсайте хляба на коматчета и го прехвърлете в тава или йенска тенджера.
2. Ябълките обелете и нарежете на малки кубчета. Разпределете върху хлебните късове.
3. Подгрейте млякото със захарта под точката на кипене и разбърквайте докато захарта се разтвори. След това добавете маслото и ванилията (или канелата) и бъркайте докато и те се разтворят. Охладете млякото.
4. Разбийте яйцата и ги добавете в охладената вече млечна смес. С нея залейте хляба и ябълките.
5. Печете в загрята на 180 градуса фурна за 35-40 минути.
6. По желание поднесете с поръска от пудра захар или топка сладолед.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ