Регистрация

Сладкиш с плодове и ванилов крем

Сладкиш с плодове и ванилов крем
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 5006

Домашен кейк с вкусен ванилов пълнеж.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За пълнежа:

  • 3 ч.ч. прясно или соево мляко
  • 5 с.л. царевично нишесте
  • 1/2 чаша захар или подсладител
  • щипка сол
  • 2 ч.л. ванилов екстракт
  • колкото и каквито плодове искате (напр. малини, череши, боровинки)

За блата:

  • 12 (или 24 малки) крекера грахам, натрошени
  • масло или маргарин, разтопено
  • мед
  • ¼ ч.ч. кафява захар

Начин на приготвяне:

1 .Загрейте фурната на 180 С.

2. В купа смесете натрошените крекери грахам, маслото и захарта. Разбъркайте добре.

3. Намажете дъното на кръгла тавичка за пай с мазнина. Наръсете я с мед и наредете отгоре крекерната смес.

4. Сложете във фурната да се запече за 8-10 минути докато аромата на запечени крекери и мед изпълни кухнята ви.

5. Смесете в тенджерка всичко освен меда, сложете на котлона и бъркайте постоянно.

6. Когато кремът започне да се сгъстява, изключете котлона и продължете да бъркате.

7. Извадете изпечения блат от фурната и го оставете да се охлади.

8. Налейте ваниловия крем във формата за пая.

9. Сложете плодовете върху крема. Оставете да се охлади и пъхнете във фризера за час-два или в хладилника за една нощ, за да се стегне.

10. Сервирайте десерта охладен, с мляко или чай, а може и гарниран с бита сметана.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1.10 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта