Сладкиш с плодове и ванилов крем
Домашен кейк с вкусен ванилов пълнеж.
Необходими продукти:
За пълнежа:
- 3 ч.ч. прясно или соево мляко
- 5 с.л. царевично нишесте
- 1/2 чаша захар или подсладител
- щипка сол
- 2 ч.л. ванилов екстракт
- колкото и каквито плодове искате (напр. малини, череши, боровинки)
За блата:
- 12 (или 24 малки) крекера грахам, натрошени
- масло или маргарин, разтопено
- мед
- ¼ ч.ч. кафява захар
Начин на приготвяне:
1 .Загрейте фурната на 180 С.
2. В купа смесете натрошените крекери грахам, маслото и захарта. Разбъркайте добре.
3. Намажете дъното на кръгла тавичка за пай с мазнина. Наръсете я с мед и наредете отгоре крекерната смес.
4. Сложете във фурната да се запече за 8-10 минути докато аромата на запечени крекери и мед изпълни кухнята ви.
5. Смесете в тенджерка всичко освен меда, сложете на котлона и бъркайте постоянно.
6. Когато кремът започне да се сгъстява, изключете котлона и продължете да бъркате.
7. Извадете изпечения блат от фурната и го оставете да се охлади.
8. Налейте ваниловия крем във формата за пая.
9. Сложете плодовете върху крема. Оставете да се охлади и пъхнете във фризера за час-два или в хладилника за една нощ, за да се стегне.
10. Сервирайте десерта охладен, с мляко или чай, а може и гарниран с бита сметана.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ