Сладкиш с глазура от печени белтъци
Домашен кекс с топинг от плодове в белтъчна целувка.
Необходими продукти:
- 3 яйца
- 200 грама маргарин
- 2 ч.ч. брашно
- 1 ч.ч. захар
- мармалад, конфитюр или плодове на вкус - импровизирайте според желанията си
Начин на приготвяне:
1. Разделете жълтъците от белтъците. Белтъците приберете в хладилника, а жълтъците разбийте с 2 с.л. захар. Прибавете маргарина на парчета в жълтъците и разбъркайте хубаво.
2. Добавете в сместа 2 ч.ч. брашно и замесете тесто. Сложете още няколко лъжици захар.
3. Изсипете тестото в съд за печене на сладкиши, който предварително сте намазнили. Печете в загрята на 200 градуса фурна за 15-20 минути или докато не прецените, че е почти готово.
4. Докато тестото се пече, разбийте останалите белтъци със захарта и добавете в тях плодове, сладко, мармалад или конфитюр.
5. Извадете кекса от фурната, намажете го с белтъчената смес и го приберете обратно за около 5 минути докато белтъците се запекат и придобият апетитен златист цвят.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ