Пирог с гъби и топено сирене
Солена руска пълнена питка с гъбена сърцевина.
Необходими продукти:
За тестото:
- 200 грама маргарин
- 2 ч.ч. брашно
- 5 с.л. заквасена сметана (около 20%)
- 2/3 ч.л. сода
За плънката:
- 850 грама гъби от консерва
- 4 триъгълничета топено сирене
- 4 глави лук
- 5 яйца
- сол на вкус
- билки и подправки по желание
Начин на приготвяне:
1. Угасете содата в сметаната и смесете брашното с маргарина и сметановия разтвор. Замесете тесто и оставете в хладилника за 20 минути.
2. Наситнете лука и го запържете заедно с гъбите.
3. Разбийте яйцата, нарежете топеното сирене на кубчета и добавете запръжката. Осолете на вкус и добавете подправки и билки.
4. Отделете 2/3 от тестото и го разстелете на дъното на тава за печене, като го качите и по стените така, че да се образува кошничка.
5. Изсипете плънката вътре и захлупете с останалата 1/3 тесто. Пробийте на няколко места.
6. Печете във фурна на 200 градуса за 1 час.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ