Регистрация

Пирог с гъби и топено сирене

Пирог с гъби и топено сирене
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 2659

Солена руска пълнена питка с гъбена сърцевина.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 200 грама маргарин
  • 2 ч.ч. брашно
  • 5 с.л. заквасена сметана (около 20%)
  • 2/3 ч.л. сода

За плънката:

  • 850 грама гъби от консерва
  • 4 триъгълничета топено сирене
  • 4 глави лук
  • 5 яйца
  • сол на вкус
  • билки и подправки по желание

Начин на приготвяне:

1. Угасете содата в сметаната и смесете брашното с маргарина и сметановия разтвор. Замесете тесто и оставете в хладилника за 20 минути.

2. Наситнете лука и го запържете заедно с гъбите.

3. Разбийте яйцата, нарежете топеното сирене на кубчета и добавете запръжката. Осолете на вкус и добавете подправки и билки.

4. Отделете 2/3 от тестото и го разстелете на дъното на тава за печене, като го качите и по стените така, че да се образува кошничка.

5. Изсипете плънката вътре и захлупете с останалата 1/3 тесто. Пробийте на няколко места.

6. Печете във фурна на 200 градуса за 1 час.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта