Регистрация

Сладките бабини канелени рулца



Сладките бабини канелени рулца
Лесно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 5126

Сладки охлювчета с тесто от крема сирене и плънка от канела.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Помните ли люимите празнични български сладки рулца със светло тесто и тъмна ароматна плънка, завити на охлювчета. В миналото се приготвяха в почти всеки дом и с гордост се наричаха френски сладки, въпреки че рецептата за тях си е типично нашенска. Ако при вида им изпитвате носталгия по детството и бабиния дом, то можете да опитате да си ги направите по лесната и бърза рецепта за домашни вити сладки, която влогърката Милена дава.

Първо се замесва тестото от пакет масло, пакет крем сирене, брашно и захар. Тези четири съставки се смесват и охлаждат, а след това се прибират в хладилника, за да стегнат. После се разточват на тънка кора, която се поръсва със захар и канела. Завива се на руло, нарзава се на охлювчета по ширина, а те се подреждат в тава, застлана с хартия за печене. Следва да ги изпечем за 15-тина минути на 180 градуса и да сервираме.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта