Сладки кнедли Кушиданго
Японски десерт или ордьовър със соев сос.
Необходими продукти:
- 1 ч.ч. оризово брашно
- 3/4 ч.ч. топла вода
За соса:
- 1 ч.ч. вода
- 1/2 ч.ч. захар
- 2 с.л. соев сос
- 1 1/2 с.л. картофено/царевично нишесте
- 1 1/2 с.л. вода
Начин на приготвяне:
1. Сложете оризовото брашно купа и добавете топлата вода.
2. Омесете тестото много добре.
3. Оформете малки, кръгли кнедли.
4. Сложете ги в стимера и задушавайте на високата степен на уреда за 10 мин.
5. Охладете ги и ги набодете на бамбукови шишове (по 3-4 на всеки шиш).
6. Смесете вода, захар и соев сос в тенджерка и оставете на умерен огън.
7. Смесете нишестето с вода и заделете.
8. Когато сосът заври, прибавете разреденото нишесте и разбърквайте бързо.
9. Изпечете кнедлите за кратко на грила и ги намажете със соса.
10. Поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ