Сладкарски яйчен крем с ябълки и орехи
Плодов десерт с основа от орехово тесто, пласт яйчен крем и топинг от ябълка.
Бон Апети
Излъчен на 24.11.2017
Вкусен есенен сладкиш на пластове, който можете да изпечете в прозрачни съдове, за да се вижда целия му разкош или да оставите всеки да стигне сам с лъжичка до изненадата в него показват Лора и Стоян, като правят трипластово десертче в чаша и залагат на няколко основни техники за сладкиши, събрани на едно място.
Започваме с направата на тесто от орехи. Това е една от традиционните основи за чийзкейкове. Орехите се смилат в блендер и се смесват с канела, масло, джинджифил и кафява захар. Получава се нещо като маслени трохи, които се разпределят по дъното на чашките и се натискат с лъжица. Може би ви хрумва да опитате да го направите в голяма тава за сладкиши, но проблемът е, че текстурата на пластовете става сравнително разпадлива и няма да успеете да отрежете парче.
Следващият пласт представлява традиционен сладкарски жълтъчен крем със сметана и ванилия. Жълтъците се разбиват добре с бяла захар, ванилова захар и малко брашно. Налива се течна незаквасена животинска сметана и се разбива до получаването на гладък крем, с който се залива ореховата основа. Върху него се редят кубчета ябълки и след това сладкишите влизат във фурната за 20 минути на 190 градуса.
По желание можете да поднесете индивидуалните чашки с бити белтъци със захар или топка сладолед с листенца мента - импровизирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ