Сладка млечна баница с мед и масло
Сладка баница за десерт с мед, ванилия, канела и яйчена заливка.
Бон Апети
Излъчен на 28.03.2018
Десертна баница, която е идеална и за семейна закуска правят Лора и Стоян, като завиват сладкиш от точени кори с много масло и го пекат със заливка от яйца, ароматни сладкарски подправки, мляко и мед. Получава се млечна баница, която ухае изкусително и е сочна и питателна.
За целта си разтапяме масло на водна баня и след това намазняваме с него тавата за вита баница. Вяка кора се намазва с масло и се завива на рулце, а после рулцата се завиват на баница. От видеото ще разберете как точно се прави. Подредените кори се заливат с останалото масло и се пекат за 15-тина минути на 180 градуса.
През това време приготвяме заливката като разбиваме яйца с ванилова захар, после добавяме бяла захар, мед и канела. Разбиваме отново и обогатяваме сместа с мляко и течна сметана. Горещата баница заливаме с яйчения крем и допичаме на същата температура за 20 минути. После изчакваме леко да се охлади и сме готови да я сервираме. По желание при поднасяне можете да я покапете с още мед или да поръсите с пудра захар.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ