Сладка лучена супа
Супа с лук, сирене, бисквити и подправки.
Необходими продукти:
- 2 глави червен лук, нарязани
- 1 глава бял лук, нарязана
- 2 с. л. масло
- 4 ч. ч. вода
- 2 кубчета бульон
- 1 ½ с. л. кафява захар
- 2 дафинови листа
- 1 с. л. мащерка, смляна
- 180 гр. бри, на стайна температура
- 2-3 с. л. пълномаслено прясно мляко
- 20-25 бр. натрошени солени бисквити - крекери
- 2 ч. л. сол
Начин на приготвяне:
1. Загрейте в тенджерка маслото и прибавете лука и дафиновите листа. Задушете за около 5 минути. Прибавете кафявата захар и оставете на котлона на средно силен огън за около 15-20 минути или докато лука стане прозрачен.
2. Докато се запържва лука, сложете водата в една тенджерка, прибавете мащерката и кубчетата бульон. Кипнете. Натрошете бульона докато водата се затопля. Оставете да поври 5-7 минути. Свалете от котлона и оставете тенджерката настрани захлупена с капак.
3. Когато лукът стане прозрачен, прибавете към него бульона. Овкусете със сол (ако е необходимо). Покрийте с капак и оставете да ври още около 10 минути.
4. Докато супата се готви, внимателно разбийте сиренето бри с прясното мляко. Оставете настрани.
5. Извадете от тенджерката дафиновия лист. Внимателно разсипете супата в отделни огнеупорни купички или в една йенска тенджера. Покрийте с натрошените крекери и сместа със сиренето бри.
6. Запечете във фурната за 5-7 минути или докато започне да се зачервява отгоре в предварително загрята на 260 С фурна.
7. Сервирайте веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ