Скариди фойерверки в яйчени кори
Скариден ордьовър с екзотичен сос.
Необходими продукти:
- 1 пакет опаковки за яйчени ролца (това са яйчени кори, които се продават в магазините за азиатски хранителни продукти у нас)
- 50 скариди, обелени и изчистени от вената, но с опашката
- 1/2 ч. ч. сладък тайландски чили сос
- 1 с. л. смлян пресен джинджифил
- 1 с. л. смлян чесън
- 1/4 ч. ч. соев сос
- 1 с. л. царевично нишесте
Начин на приготвяне:
1. Нарежете опаковките за яйчените ролца диагонално, за да се получат триъгълници.
2. Смесете останалите съставки и оставете скаридите да се манироват в тях между 30 минути и два часа.
3. Отцедете скаридите и ги подсушете.
4. Резнете леко скаридите от вътрешната страна, за да не се завиват (не ги разрязвайте изцяло).
5. Увийте скаридите в листчетата-опаковки като оставите опашката навън. Запечатайте ръбовете на опаковката с разбърканото с малко вода царевично нишесте.
6. Изпържете опакованите скариди в много и сгорещена мазнина до златисто и ги сервирайте с подходящи сосове – например сладко кисел ягодов сос, сос от кайсии и уасаби.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ